Waarom je Google Analytics moét gebruiken op je website

Waarom je Google Analytics moét gebruiken op je website

Werk jij al met Google Analytics_

Als je eigenaar bent van een website, moet je absoluut gebruik maken van een tool zoals Google Analytics. Misschien doe je dit al, in dat geval kun je deze blog even overslaan. Track jij je website nog niet, lees dan zeker verder.

Wij zijn van mening dat je er altijd profijt van hebt om inzicht te hebben in je website statistieken. Er zijn verschillende alternatieve datatools te vinden op de markt, maar wij vinden Google Analytics op dit moment de beste optie. Het is namelijk dé tool om alle activiteiten op je website te meten en inzichtelijk te krijgen.

Optimaliseer je website
Met Google Analytics kun je onder andere zien hoeveel bezoekers je site heeft, waar je bezoekers vandaan komen, hoeveel tijd ze op je site besteden en wat ze precies op je site hebben gedaan. Kortom: je kunt het surfgedrag van je (potentiële) klanten in de gaten houden en daar vervolgens op inspelen door je website te optimaliseren. Onderzoek met behulp van Google Analytics welke pagina’s op je website het goed doen en pas op basis van deze informatie de andere pagina’s aan.

Volg een gratis training
Het maakt niet uit wat je budget is, je kunt het je veroorloven – gegarandeerd. Daarnaast is het eenvoudig in gebruik. Google Analytics is namelijk volledig gratis. Je hoeft niet heel technisch ingesteld te zijn. Iedereen kan leren om met dit dashboard te werken, zelfs beginnende websitebezitters. Om het nog makkelijker voor je te maken, biedt Google gratis online trainingen aan op verschillende niveaus. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen tempo uitdokteren wat de mogelijkheden zijn binnen Google Analytics.

De 3 belangrijkste redenen om Google Analytics te gebruiken:

  1. Je kunt precies zien wat er op je site gebeurt en daar vervolgens je voordeel uithalen door je website aan te passen aan het gedrag van je bezoekers.
  2. Je kunt erachter komen hoe je marketingbudget het best besteed kan worden. Adverteren op Google? Of toch een advertentie op Facebook plaatsen? Op basis van de Google Analytics data kom je te weten waar je bezoekers vandaan komen.
  3. Het is helemaal gratis. Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen op de pagina van Google Analytics met je Google-account.

Vind je Google Analytics lastig? Of wil je graag eens meer weten over de mogelijkheden van deze tool? We sparren er graag eens met je over!

auteur: Stan Hengelbrock